Zaštita ruku tokom zime

Spoljni faktori, kao što su hladnoća, vetar, nagle promene temperature iz hladnog u toplo, štetno utiču na kožu ruku i ako se ne neguje na pravi način, ona vremenom postaje suva i ispucala. Ruke su, pored lica, najizloženiji deo tela, i zato je važno da im pružite adekvatnu negu, posebno na niskim temperaturama. Spoljni faktori, poput hladnoće, vetra, naglih promena temperature iz hladnog u toplo, štetno utiču na kožu ruku i ako se ne neguje na pravi način, ona vremenom postaje suva i ispucala.

- Redovno radite piling ruku koji će odstraniti mrtve ćelije sa površine kože i tako omogućiti dubinsku negu. Piling možete kupiti ili napraviti sami. Dovoljno je da pomešate malo meda, krupne soli i pavlake i sve dobro promešate. Nanesite smesu na ruke i utrljavajte je nekoliko minuta. Poželjno je da u ovo doba godine piling radite bar jednom nedeljno. 

- Poželjno je da povremeno nanesete i masku, i to je najbolje posle pilinga. Namažite je na ruke, navucite rukavice ili namotajte oko ruku foliju - pod uticajem toplote koža bolje upija sastojke iz hranljivih preparata. Ostavite masku na rukama da stoji oko 15 minuta, pa je isperite prvo mlakom, pa hladnom vodom. Učesnici u nagradnoj igri koju je pripremila Maxiderma slali su svoje recepte za negu među kojima možete naći odlične maske, pogledajte na ovom linku.

 

 

- Da biste maksimalno zaštitili kožu, veoma je važan izbor kreme za ruke. Mi Vam kao savršenu zaštitu preporučujemo Maxiderma balzam za ruke.  Među sastojcima Maxiderme najveći hidrantni efekat imaju maslinovo ulje i 10% Uree. Urea je prirodni ovlaživač kože. Ona oponaša prirodne procese kože, na taj način što smanjuje gubitak vode iz kože, ubrzava obnavljanje ćelija kože i time pomaže u regeneraciji i ubrzava razlaganje mrtvih ćelija kože, što joj daje efekat pilinga. Kao rezultat, dolazi do normalizacije sposobnosti kože da veže vodu i suve ruke će ponovo postati mekane i hidrirane. Preporuka stručnjaka je da zimi koristite kreme sa pčelinjim voskom koji je takođe sadržan u Maxidermi a koji koji je hranljiv pruža savršenu zaštitu od hladnoće.