Rehidran

Šifra:
436
Cena:62,00 RSD
Ukupno glasova: 0

Šta je Rehidran®?

Rehidran® je mešavina glukoze i elektrolita namenjena za pripremanje rastvora kojim se organizmu nadoknađuju minerali i voda izgubljeni prolivom, povraćanjem ili opekotinama. Rastvor se priprema rastvaranjem sadržaja kesice u 500 ml prokuvane i do sobne temperature ohlađene vode. Pripremljeni rastvor se može koristiti 24 ĉasa.


Kada se primenjuje?

U slučaju dijareje ili povraćanja najvažnije je, posebno kod dece, organizmu nadoknaditi izgubljenu tečnost i minerale, što se može učiniti upotrebom preparata REHIDRAN®, novog rastvora za rehidrataciju, koji se može nabaviti u bolje snabdevenim apotekama. Preporučuje se za nadoknadu tečnosti i elektrolita kod želudačno-crevnih bolesti praćenih prolivom ili povraćanjem, opekotina, kao i za prevenciju dehidracije .
Ovaj preparat je formulisan u skladu sa najnovijim preporukama SZO (Svetske zdravstvene organizacije), a priprema se rastvaranjem sadržaja kesice u 500 ml prokuvane i do sobne temperature ohlađene vode.


Kako se upotrebljava?

Rastvor se priprema rastvaranjem sadržaja kesice u 500 ml prokuvane i do sobne temaparature ohlađene vode. Ovako pripremljen rastvor može se koristiti 24 sata. U prvih 4-6 sati, primenjuje se u količini koja zavisi od stepena dehiracije organizma:
- odojčad (1-12 meseci): 50-100 ml/kg telesne težine
- predškolska i školska deca: 50-150 ml/kg telesne težine
- odrasli: 20-40 ml/kg telesne težine
Nakon uspostavljanja normalne hidracije, primenu rastvora treba nastaviti dozom održavanja: 10 ml/kg telesne težine. Uobičajno je tokom perioda od 24 časa uneti 1-3 l rastvora. Ukoliko se u toku peridoa ne uspostavi adekvatna rehidracija, potrebno je potražiti savet lekara ili farmaceuta.