Zglobex gel

Šifra:
521
Cena:522,00 RSD
Ukupno glasova: 0

ZGLOBEX JE NAMENJEN OSOBAMA SA OSEĆAJEM UKOČENOSTI I BOLA U ZGLOBOVIMA

- Olakšava stanje kod bolnih zglobova

- Povećava pokretljivost

- Smanjuje otok

- Pomaže smanjenju upalnih procesa u zglobovima


ZGLOBEX SPREČAVA STVARANJE POVEĆANIH KOLIČINA AZOTNOG OKSIDA I VRAĆA NJEGOVU KONCENTRACIJU NA NORMALU, PA NA TAJ NAČIN ZNAČAJNO SMANJUJE BOL, UKOČENOST, NAPETOST U ZGLOBOVIMA UOPŠTE 

Na ovaj način se značajno smanjuju oštećenja hrskavice, sprečavaju zapaljenja i skraćuje vreme trajanja bolesti. Smanjujući propadanje ćelija hrskavice Zglobex čuva prirodnu zaštitu zglobova od trenja. Samim tim očuvana je normalna funkcija zgloba i nema bola pri pokretu.

Usled zapaljenske reakcije u zglobu može doći do izliva tečnosti što dovodi do otoka. Sam otok predstavlja fizičku barijeru za vršenje punog obima pokreta, a bol koji se pri pokretu javlja dovodi do toga da se štedi oboleli zglob i smanjuje broj pokreta u zglobu. Iz ovog razloga mišići propadaju i u zglobu se postepeno javlja ukočenost, a otok i dalje ostaje zbog nedostatka mišićne aktivnosti i daljeg lučenja tečnosti zbog upale. Istraživanja su pokazala da Zglobex sprečava nastanak lokalnih upalnih reakcija, smanjuje njihov intenzitet i skraćuje intezitet i vreme trajanja simptoma. Zglobex smanjuje sedimentaciju i nivo proteina koji su povišeni kod zapaljenskih reakcija što dokazuje da ublažava i zapaljensku reakciju organizma.

Bolovi u zglobovima najčešće su posledica degenerativnih promena, ali uzrok može biti i zapaljenski proces u samom zglobu. Ovakvi bolovi ograničavaju pogođene osobe jer uzrokuju ukočenost, bolnost ili čak otečenost zglobova, zbog čega je kretanje otežano.

Osnovnu ulogu u nastanku oštećenja i smanjenja funkcije zglobova ima azotni oksid. Azot oksid je, ukoliko se stvara u normalnim vrednostima, od vitalne važnosti za normalno funkcionisanje organizma. Međutim, u patološkim uslovima, otpuštanje azotnog oksida je pojačano, kontinuirano i dugotrajno pa može da izazove povrede.

Povećana koncentracija azotnog oksida kao i povećana aktivnost enzima koji dovodi do njegovog stvaranja je prisutna kod svih bolova u zglobovima.

Visoke koncentracije azotnog oksida izazivaju smrt ćelija hrskavice i oštećuju hrskavicu što dovodi do propadanja zglobnih površina, bola, ukočenosti zglobova, gubljenja funkcije tj.nastanka artritisa i drugih oboljenja zglobova. Pored toga što oštećuje hrskavicu azotni oksid takođe sprečava stvaranje novih ćelija hrskavice i onemogućava oporavak oštećenog tkiva što dovodi do trajnih (degenerativnih) promena.


ZGLOBEX SMANJUJE NEŽELJENE EFEKTE STANDARDNE TERAPIJE I DELUJE HEPATOPROTEKTIVNO

Pored pozitivnog efekta na zglobove, Zglobex smanjuje neželjene efekte standardne terapije nesteroidnim protivzapaljenskim lekovima koji se koriste za ublažavanje bola i upale zglobova i deluje hepatoprotektivno tj. smanjuje neželjena dejstva standardne terapije bola u zglobovima na jetru.

Kod pacijenata koji koriste jaku terapiju za lečenje ozbiljnih promena na zglobovima pokazalo se da je kombinacija Zglobexa i standardne terapije skoro dvostruko efikasnija u otklanjanju svih simptoma upala zglobova, kao i da se kada se Zglobex koristi kao dodatak standardnoj terapiji artritisa značajno smanjuje upotreba steroida.

 

Slični proizvodi