Nan 2 H.A.

Nan 2 H.A.
Šifra:
L549
Cena:842,00 RSD
Ukupno glasova: 0

NAN HA 2 – prelazna mlečna hrana za dojenčad s dodatkom Bifidobacterium lactis. Koristi se od 6. meseci nadalje, prilagođen je posebnim prehrambenim potrebama dojenčadi za ovu dob. Koristi se kao tekući deo prehrane u vreme i nakon perioda dohrane, u slučaju kad majka ne može dojiti. Ne sme se koristiti kao zamena za majčino mleko tokom prvih 6 meseci života, već treba biti deo raznolike prehrane. NAN HA 2  je posebno pogodan za nastavak prehrane s NAN HA 1 za dojenčad s rizikom razvoja alergija. 


HA znači da sadrži visoko kvalitetne belančevine (proteine) dobijene posebnim postupkom hidrolize (parcijalni hidrolizati proteina sirutke). NAN HA 2 sadrži Bifidobacterium lactis BL kulturu, sličnu onoj koja je nađena u crevnoj flori dojene dece.


NAN HA 2 sadrži vitamine, minerale, gvožđe i cink kao i esencijalne masne kiseline (linolna i α-linolenska kiselina). Dodana je i posebna kombinacija masti bogata nezasićenim masnim kiselinama (LC-PUFA). Kao i majčino mleko sadrži DHA (Ω 3) i ARA (Ω 6) dugolančane polinezasićene masne kiseline.


NAN HA 2 se može koristiti kao samostalni mlečni obrok u vreme dohrane ili kao osnova za pripremu ukusnih kašica od žitarica te dodatak kuhanim jelima (ne smije se kuhati, već se dodaje na kraju).


Važna napomena: ne sme se koristiti kod dece koja već imaju alergiju na proteine kravljeg mleka. Majčino mleko je najbolja hrana za dojenčad. Pre nego što odlučite koristiti mlečne pripravke, posavetujte se sa svojim lekarom. Odluka o uvođenju dodatne prehrane, uključujući sve izuzetke do dobi od 6 mjeseci, koristi se samo prema savetu Vašeg pedijatra, nutricionista, medicinskih i drugih stručnjaka, na temelju pojedinačnih posebnih potreba za rast i razvoj dojenčeta.