Humana 2, 800g

Humana 2, 800g
Šifra:
L553
Cena:835,00 RSD
Ukupno glasova: 0

Humana 2 sa prebiotikom je prelazna mlečna formula pogodna za ishranu odojčeta starijeg od 6 meseci, nakon majčinog mleka ili početne mlečne formule Humana 1 sa prebiotikom.

Humana 2 sa prebiotikom može da predstavlja deo raznovrsne ishrane, kao dopunska hrana u slučaju da majčino mleko nije količinski dovoljno ili jedini tečni mlečni obrok kada majka više ne doji.

Posle perioda korišćenja prelazne mlečne formule Humana 2 može se nastaviti sa korišćenjem prelazne mlečne formule Humana 3 sa ukusom jabuke ili banana-vanile.

•    Obogaćena aktivnim sastojkom - prebiotikom koji pozitivno utiče na razvoj normalne crevne flore (bifidogeni efekat).        
•    Sa omega-3 masnim kiselinama koje su važne za razvoj nervnog sistema i vida
•    Sa kalcijumom za jake kosti
•    Sa gvožđem
•    Sa jodom
•    Sa kompleksom vitamina B
•    Sa mlečnim proteinom visoke biološke vrednosti
•    Bez konzervansa, veštačkih boja i aroma
•    Bez glutena
•    Neto masa: 500g (2x250g) - za pripremu 18 obroka od 200ml, ili 3,5l mleka


Upotreba:

Obratite pažnju na način pripreme mlečne formule na uputstvu za upotrebu. Nepravilna priprema ili čuvanje pripremljenog mleka u flašici u dužem vremenskom periodu, može uticati na zdravlje deteta, zbog mogućeg razvoja neželjenih bakterija. Hrana treba biti sveže pripremljena pre svakog obroka. Važno: obavezno ohladite sadržaj flašice do temperature pogodne za piće (37°C). Nemojte naknadno koristiti ostatke hrane.

Flašicu i cuclu treba temeljno oprati. Mlečne proizvode ne treba podgrevati u mikrotalasnoj pećnici. Nakon otvaranja proizvoda, kesicu dobro zatvorite, čuvajte je na suvom i hladnom mestu i sadržaj iskoristite u roku od 3 nedelje.

Dovoljnu količinu vode prokuvati i prohladiti do oko 50°C. (Možete koristiti Humana vodu za bebe prema uputstvu sa pakovanja).

Oko 2/3 potrebne količine vode sipati u čistu flašicu.

Priloženu Humana mericu napuniti i gornji nivo izravnati nožem. Potrebnu količinu praha staviti u flašicu.

Flašicu zatvoriti i odmah u kosom položaju snažno promućkati 15-20 sekundi. Dodati preostalu količinu vode i još jednom snažno promućkati. Oprez: zaštitite ruke od vruće flašice.

Otvoriti flašicu i namestiti cuclu. Još jednom promućkati i proveriti da li je sadržaj bočice na temperaturi pogodnoj za piće (37°C).


Svaka beba ima različite potrebe pa navedene količine za upotrebu predstavljaju samo preporučene vrednosti koje se mogu individualno menjati. Posle 6. meseca beba u proseku pije 2-3 obroka od 200 ml dnevno.

Molimo vas da se prilikom pripreme hrane za odojčad pridržavate datog uputstva i koristite mericu priloženu u pakovanju. Jedna merica napunjena do vrha i izravnata nožem sadrži oko 4.7g praha.


Sastojci:

obrano mleko, mlečni prah obogaćen mineralima, biljno ulje, skrob, galaktooligosaharidni sirup, laktoza, glukozni sirup, emulgator : soja lecitin, kalcijum-karbonat, kalijum-hlorid, kalcijum-ortofosfat, natrijum-citrat, kalijum-citrat, mešavina vitamina (vitamin C, niacin, pantotenska kiselina, vitamin E, vitamin A, vitamin B1, vitamin B6, vitamin B2, folna kiselina, vitamin K, biotin, vitamin D3, vitamin B12), L-fenilalanin, magnezijum-karbonat, L-triptofan, taurin, gvožde-laktat, cink-oksid, bakar-sulfat, cink-sulfat, kalijum-jodat, mangan-sulfat, natrijum-selenat.


Napomena:

Isključivo dojenje u prvih 6 meseci je najbolji način ishrane odojčeta. Dojenje treba nastaviti i posle navršenih šest meseci do kraja druge godine starosti deteta.

Humana 2 sa prebiotikom se ne može koristiti kao zamena za majčino mleko u prvih 6 meseci života, već nakon šestog meseca kao deo mešovite ishrane.

Uz majčino mleko postepeno treba početi sa uvođenjem namirnica koje se uobičajeno koriste u porodičnoj ishrani. Uvođenje pojedinih namirnica u ishranu odojčeta starijeg od šest meseci treba da preporuči zdravstveni radnik koji je kvalifikovan da se brine o zdravlju odojčeta i malog deteta i koji je nezavisan od proizvođača hrane za odojčad i malu decu.

Nikada ne ostavljajte bebu samu tokom hranjenja.

Vreme trajanja obroka sa flašicom ne treba da bude duže od vremena potrebnog za dojenje. Potrudite se da vaše dete što ranije nauči da pije iz čaše. Čest i dugotrajan kontakt zuba sa ugljenim-hidratima iz mleka može dovesti do kvarenja zuba. Molimo vas obratite pažnju na temeljnu negu zuba vašeg deteta – od pojave prvog zubića. Posebno pre spavanja.


Svi Humana proizvodi

•    se proizvode isključivo u Nemačkoj
•    se baziraju na preko 60 godina iskustva u ishrani odojčadi
•    su razvijeni prema najnovijim naučnim dostignućima