Herbiko sprej za nos

Šifra:
hbk04
Cena:0,00 RSD
Ukupno glasova: 0

Herbiko® sprej za nos se preporučuje kod:

  •     PREHLADE I KIJAVICE
  •     NEPROHODNIH DISAJNIH PUTEVA
  •     INFEKCIJE DISAJNIH PUTEVA
  •     SINUZITISA
  •     PREVENTIVNO, DA SPREČI POJAVU INFEKCIJA

Sastav:
Aqua, Polysorbate20, Propilen Glycol, Propolis Extract, Acidum tanicum, Bezalkonium chloride, Cink-sulfat, Aetheroleum Eucalypti.

Dejstvo:
Herbiko® sprej za nos pomaže kod upalnih procesa nosa i gornjih disajnih puteva. Jedini sadrži kombinaciju cinka i propolisa koji  ispoljavaju snažno antibakterijsko, antivirusno i antiseptično (dezinfikujuće) dejstvo. Kombinacija propolisa i cinka je dokazano efikasna u borbi protiv infekcija i jačanju odbrambenog sistema. Studije su pokazale da suplementacija cinkom za 15% smanjuje učestalost respiratornih infekcija. Istovremeno, cink pomaže da ranice (erozije) u nosnoj šupljini brže zarastaju.

Herbiko® sprej za nos ima adstrigentno i adsorbensno dejstvo zahvaljujući taninskoj kiselini.  Taninska kiselina iz Herbiko® spreja za nos u kontaktu sa sluzokožom stvara tanak sloj nerastvorljivih proteina, koji sprečava upijanje toksičnih materija i štiti sluzokožu. Istovremeno,  deluje kao vazokonstriktor, odnosno sužava kapilare u nosu.  Na ovaj način se sprečava curenje nosa i stvaranje povećane količine sekreta.

Etarsko ulje eukaliptusa deluje anti-inflamatorno (protiv-zapaljenski) i otpušava nos. Sastojak u ulju, pod nazivom cineol, utiče da se smanji upala, kao i proizvodnja sluzi, što je veoma korisno kada je u pitanju začepljenje sinusa.

Način primene:
U svaku nozdrvu ubrizgati po jednu dozu rastvora do tri puta dnevno, po potrebi. Sprej se ravnomerno rasporedjuje po sluznici nosa i omogućeno je raspršivanje preparata u najstitnije kapi.

Napomena:
Svaka osoba bi trebalo da koristi svoju bočicu iz higijenskih razloga. Ovaj proizvod nije lek i ne može se koristiti kao zamena za lek.

Način čuvanja:
Čuvati na temperaturi do 25° C

Rok upotrebe: Dve godine

Pakovanje: 20 ml rastvora sa dozirnim sprejom (200 doza)

Proizvođač:
Abela Pharm d.o.o., Viline vode bb, Slobodna zona Beograd, Srbija

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Slični proizvodi