Avaricon kapsule

Šifra:
641
Cena:489,00 RSD
Ukupno glasova: 0

SVOJSTVA:
AVARICON® kapsule su dijetetski preparat sa kombinacijom prirodnih aktivnih supstanci koje ublažavaju tegobe nastale kao posledica poremećaja venske cirkulacije u nogama: otok i bol, grčevi, parestezije, pucanje kapilara, i osećaj tzv. teških nogu. Preparat se primenjuje i za ublažavanje tegoba izazvanih hemoroidima: bola, svraba i krvarenja.
Trokserutin je dijetetski suplement koji se pokazao koristan kao pomoć kod hronične venske insuficijencije, varikoznih vena i hemoroida. Može da ostvari venoprotektivno, vazoprotektivno i antioksidantno dejstvo, te smanji osećaj bola, teških nogu, grčeve, oticanje i nemir nogu. Trokserutin se takoðe primenjuje kod mišićnih bolova i edema koji su nastali kao posledica hematoma i lošeg venskog protoka.
Aktivni sastojci Centella asiatica-e ostvaruju dejstvo na razvoj i metabolizam vezivnog tkiva, ubrzavaju zaceljivanje epitelijalnih ulcera i drugih poremećaja kože.Ginkgo biloba poboljšava fluidnost krvi i mikrocirkulaciju, delujući antiagregacijski, antioksidativno i antiinflamatorno.


PREPORUČUJU SE KOD:

-  Hronične venske slabosti
-  Varikoznih vena- problema izazvanih hemoroidima


UPOTREBA:
Odrasli: Prve dve nedelje tri puta po jedna kapsula dnevno, uz jelo.
Potom nastaviti uzimanje dva puta dnevno po jednu kapsulu, uz jelo, do nestanka tegoba. Trajanje primene zavisi od težine ispoljenih tegoba.


UPOZORENJA:
U pojedinačnim slučajevima mogu da se pojave blaga želudačna nepodnošljivost, glavobolje i alergijske reakcije na koži, koje se povlače brzo po prekidu uzimanja preparata.
Ekstrakt ginka produžava vreme krvarenja, pa je potreban oprez kod osoba koje su na terapiji antikogulansima.
Trudnoća i laktacija
Ne primenjuje se u toku prvog trimestra trudnoće, a kasnije isključivo uz konsultacije sa lekarom.Korišćenje u periodu laktacije samo uz konsultacije sa lekarom.  


SASTAV:
Jedna kapsula sadrži
Aktivne supstance:
-  Trokserutin 300mg
-  Ginkgo biloba standardizovani suvi ekstrakt lista (min. 24% flavonoidnih glikozida i min. 6% terpena) 15mg
-  Centella asiatica standardizovani suvi ekstrakt lista (min. 40% ukupnih triterpena) 10mg
Pomoćne supstance:
-  Laktoza, monohidrat; celuloza, mikrokristalna; silicijum-dioksid, koloidni, bezvodni; talk; magnezijum-stearat; metilparaben; propilparaben; želatina; boje EEC 104, 124, 131, 151, 171, 122.


ROK TRAJANJA:
2 godine


NAČIN ČUVANJA:
Na sobnoj temperaturi (do 25°C), suvom i tamnom mestu, van domašaja dece.


PAKOVANJE: 30 kapsula