Octenisept 250ml.

Octenisept 250ml.
Šifra:
L866
Cena:911,00 RSD
Ukupno glasova: 0

Octenisept vodeni rastvor namenjen za dezinfekciju kože i sluzokože. Preparat se koristi za ponovljeni, kratkotrajni antisepticni tretman sluznica i okolne kože pre dijagnostičkih i operativnih zahvata u ano-genitalnoj regiji vagine, spoljašnjem delu ženskih polnih organa, vrhu penisa, zatim pre kateterizacije bešike, za dezinfekciju usne šupljine i kao ponovljena terapija gljivicnih infekcija izmedu prstiju, kao i antiseptični tretman rana.


 Antimikrobno dejstvo se ispoljava dejstvom protiv bakterija, gljivica i lipofilnih virusa (uklj. Herpes simplex, virusa HIV-a, virus hepatitisa B). Spektri dejstva oktenidina i fenoksietanola se dopunjuju. Kliničke studije vezane za dejstvo na sluzokoži vagine i sluzokoži usta pokazale su znacajno smanjenje broja klica kako kratkoročno tako i dugoročno. Oktenidin-dihidrohlorid se ne resorbuje kroz kožu ili sluzokožu, a fenoksietanol se resorbuje u malim količinama i nema sistemskog delovanja.


Aplikacija:
Octenisept rastvor direktno našpricati na površinu sluznice ili rane. Sterilnim tupferom površinu očistiti od naslaga biološke eksudacije ili prljavštine  krenuvši od centra ka periferiji rane. Rastvorom još jednom prešpricati očišćenu površinu i sačekati da se prosuši pre postavljanja obloge.
 


Široko primenljiv:
Octenisept je široko primenjiv preparat i to za  mlade i stare osobe,  muškarce i žene,  trudnice, porodilje, dojilje, sve pacijente, nezavisno od imunološkog statusa.
 


Lak za upotrebu:
Octenisept je lak za upotrebu, jer je  bezbojan i odmah spreman za upotrebu, dobra vidljivost polja inspekcije, ne ostavlja mrlje, jednostavan je za upotrebu.
 


Podnošljiv:
Octenisept se jako dobro podnosi, jer u mnogim pregledima se pokazalo da Octenisept ima jako dobru lokalnu podnošljivost  pospešuje zarastanje rana , besprekorne farmakokinetike i toksikološki bezbedan. Aktivna supstanca Octenidin se ne resorbuje.
 


Širokog spektra:
Octenisept ima širok antimikrobni spektar protiv bakterija uključujući Chlamydie i Mycoplasme svih vrsta gljivica, virusa uključujući HBV, HIV, protozoa kao npr. Trichomonas.
 


Pouzdan:
Octenisept nudi visoku sigurnost, jer  vreme kontaktnog dejstva je 1 min., nema čekanja u praksi, dugotrajno profilaktično delovanje, očuvano dejstvo i uz prisustvo sekreta.


Pakovanje: 250ml

Slični proizvodi