Bilobil 40mg

Šifra:
L749
Cena:296,00 RSD
Ukupno glasova: 0

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.


Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.


Sadržaj aktivnih supstanci:
1 kapsula sadrži 40 mg Ginkgo bilobae folium, 60 % m/m acetonski ekstrakt (35-67:1), suvi, standardizovan tako da 40mg sadrži najmanje 9,6mg flavonoidnih glikozida ginka i 2,4mg terpenskih laktona (ginkolidi i bilobalidi).


Sadržaj pomoćnih supstanci:
laktoza monohidrat, silicijum-dioksid koloidni bezvodni, kukuruzni skrob, magnezijum-stearat, talk. Omotač kapsule: titan-dioksid (E171), indigotin (E132), azorubin (E122), gvožde-oksid crveni (E172), gvožde-oksid crni (£172), želatin.


Sastav:
Farmaceutski oblik i sadržaj: 1 kapsula sadrži 40mg Ginkgo bilobae folium, 60 % m/m acetonski ekstrakt (35-67:1), suvi, standardizovan tako da 40mg sadrži najmanje 9,6mg flavonoidnih glikozida ginka i 2,4 mg terpenskih laktona (ginkolidi i bilobalidi).
Objašnjenje: Kapsule su smeđe ljubičaste boje; sadržaj kapsula je prašak svetlosmeđe do tamnosmede boje.


Kako lek Bilobil deluje?
Kapsule Bilobil sadrže standardizovani ekstrakt ginkovih listova koji poboljšavaju snabdevanje mozga kisepnikom i glukozom. Aktivne supstance ekstrakta (flavonski glikozidi, ginkolidi i bilobalid) šire krvne sudove, poboljšavaju protok krvi i sprečavaju agregaciju trombocita, a regulisanjem metabolizma štite ćelije i tkiva od oštećenja usled nedostataka kiseonika. Ekstrakt ginkovog lišća je delotvoran u slučajevima poremećaja cirkulacije u mozgu i ekstremitetima.
Kapsule Bilobil poboljšavaju prokrvljenost mozga i metabolizam i usporavaju proces smanjenja intelektualnih sposobnosti. Kod poremećaja prokrvljenosti ekstremiteta ublažavaju osećaj hladnoće, štipanja i ukočenosti, kao i bolove u hodu.


Kada se lek Bilobil upotrebljava?
Kapsule Bilobil mogu da se upotrebe kod starijih osoba u slučaju poremećaja prokrvljenosti mozga koje se ispoljavaju kao: slabljenje pamćenja i intelektualnih sposobnosti, neraspoloženje i osećaj straha, vrtoglavica, šum u ušima, glavobolja. U slučaju poremećaja u prokrvljenosti ekstremiteta.


Šta morate da pročitate pre upotrebe leka:
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.


Kada ne smete uzimati lek?
Kapsule Bilobil ne smete uzimati u slučaju preosetljivosti (alergije) na neki od sastojaka leka.


Upozorenja i mere opreza:
Bilobil kapsule nisu namenjene osobama mlađim od 18 godina, jer su namenjene sprečavanju poremećaja u radu mozga starijih osoba.
Nemojte uzimati doze veće od preporučenih.


Uzimanje leka Bilobil sa hranom ili pićima:
Bilobil kapsule možete uzimati nezavisno od obroka. Do danas nema podataka da hrana i piće na neki način utiču na dejstvo ginka. Uzimanje kapsula zajedno sa alkoholnim pićem nije pogodno.


Primena u trudnoći i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.
Trudnicama i majkama koje doje ne preporučujemo Bilobil, iako tokom istraživanja nije ustanovljeno štetno dejstvo na plod.


Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i mašinama:
Nije primećeno da li lek ima uticaja na sposobnost za upravljanje motornim vozilom ili mašinama.


Šta morate da znate o pomoćnim materijama koje sadrži lek Bilobil :
Bilobil kapsule sadrže azo boju azorubin (E122), koja može prouzrokovati alergijsku reakciju. Bilobil kapsule sadrže laktozu. U slučaju netolerancije na neke od šećera, obratite se vašem lekaru pre upotrebe ovog leka.


Na šta morate paziti ako uzimate druge lekove:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta.


Uzimanje Bilobil kapsula ne preporučujemo ako stalno uzimate acetilsalicilnu kiselinu, ibuprofen ili lekove za sprečavanje zgrušavanja krvi (npr. varfarin).


Kako se lek Bilobil upotrebljava?
Ukoliko mislite da lek Bilobil suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.
Odrasli uzimaju 3 puta na dan po 1 kapsulu kod: poremećaja prokrvljenosti i rada mozga, vrtoglavice i šuma u ušima, poremećaja cirkulacije u ekstremitetima.
Kapsule treba progutati sa malo tečnosti. Kapsule se uzimaju nezavisno od obroka.


Prvi znaci poboljšanja obično se vide već nakon jednog meseca terapije. Za trajniji efekat preporučuje se uzimanje najmanje tri meseca, posebno kod starijih osoba. Vaš lekar će Vas posavetovati koliko dugo da uzimate lek Bilobil.


Ukoliko ste uzeli više leka nego što bi trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka Bilobil nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom.


Bilobil kapsule su bezbedan lek. Do danas nema opisanih slučajeva trovanja ekstraktom ginka.


Ukoliko ste zaboravili da uzmete lek Bilobil:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskoćili da uzmete lek!


Neželjena dejstva leka:
Kao i svi lekovi, i lek Bilobil može imati neželjena dejstva.
U vrlo retkim slučajevima, prilikom uzimanja kapsula, može da dodje do blažih teškoća u organima za varenje, do glavobolje ili reakcije preosetljivosti na koži.
Vrlo retko (u pojedinačnim slučajevima), prilikom uzimanja kapsula, može da dodje do krvarenja.
Ako se pojavi alergijska reakcija, prestanite da uzimate kapsule i posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.
Ako primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na lek Bilobil, a nisu pomenuti u ovom uputstvu, obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta.


Čuvanje:
Držati lek Bilobil van domašaja dece!
Lek Bilobil čuvati na temperaturi do 25°C, u originalnom pakovanju radi zaštite od vlage.


Pakovanje: 60 kapsula.


Rok upotrebe:
Lek se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe označenog no pakovanju!

Način izdavanja leka:
Lek se izdaje bez lekarskog recepta.

Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Nosilac dozvole za stavljanje leka u promet:
"Krka-Farma" D.O.O., Beograd, Jurija Gagarina
26v/ll, Beograd, Srbija.


Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Slični proizvodi